Voor goede communicatie en ouderbetrokkenheid

Als leerkracht wil jij jouw tijd besteden aan het onderwijs en de leerlingen. Aandacht voor de  leefwereld en problemen van de leerling dragen bij aan de groei en ontwikkeling van de leerling.  Daarvoor is de communicatie met thuis ook heel belangrijk. Met de ouderapp van Isy School heb je snel contact met ouders/verzorgers en vergtoot je de ouderbetrokkenheid.

leraren: communicatie

Bereik ouders snel en effectief

Ouders/verzorgers ontvangen dagelijks veel berichten. Berichten van het werk, collega’s, vrienden, (sport)verenigingen of andere bedrijven. Daarom is het extra belangrijk om tussen al deze berichten op te vallen:

• Ouders/verzorgers ontvangen alleen informatie met betrekking tot hun leerling(en).
  • Bij een bericht kun je kun je een pushmelding of e-mail notificatie sturen als het belangrijk is.
  • Len één-op-één contact met een ouder/verzorger
  • Deel foto’s van activiteiten of in de klas met enkel de ouders/verzorger van de leerlingen
  • Plan digitaal oudergesprekken.

Informeren van ouders met Nieuws

Alle informatie voor ouders/verzorgers regel je met Isy School. Maak berichten aan in de Nieuws module en deel deze met enkel de leerlingen van jouw klas. Veilig en snel!

De voordelen

• Je kunt heel doelgericht nieuws delen.
  • Push en e-mail notificatie bij belangrijke berichten
  • Ouders/verzorgers kunnen reageren op berichten.
  • Inzicht in wie al een bericht gelezen hebben.
leraren: boekenplank
Icoon Chat module van Isy School

Chat

Met de Chat module leg je als leerkracht makkelijk direct contact met een ouder/verzorger.

De voordelen

• Geen telefoonnummer nodig om te kunnen chatten
  • Ouder/verzorger krijgt melding als een gesprek start

Foto's delen op een veilige manier

Ouders/verzorgers kun je meer betrekken door te laten zien wat er op school gebeurt. Deel foto’s van activiteiten als sporten, spelen en gym. Of van wat er in de klas gebeurt, bijvoorbeeld projecten waaraan gewerkt wordt en de resultaten daarvan.

Voordelen

• Betrek ouders meer bij wat er speelt op school.
  • Je kunt laten zien waar jouw leerlingen mee bezig zijn.
Icoon Fotoboek module van Isy School
Icoon Oudergesprekken module van Isy School

Oudergesprekken plan je digitaal

Oudergesprekken regelen gaat voortaan digitaal. Geen gedoe meer met briefjes uitdelen in de klas. Alles centraal geregeld in één overzicht:

• Stel zelf dagen en tijdsloten in en laat ouders hun eigen tijdslot kiezen.
  • Selecteer slechts één groep of alle groepen;
  • Voor jou minder werk in organisatie en planning, voor ouders extra comfort;
  • En dat alles in één overzicht

Vragen?

Snel antwoord op vragen?
Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk!